Странице

уторак, 20. јун 2017.

Pileća krilca sa kečapom

Potrebno je:

  • 1 kg pilećih krilaca

Marinada:

  • 200 ml ljutog kečapa
  • 50 ml blagog senfa
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašičica soli

I još:

  • susam

Priprema:

1. Meso oprati i razdvojiti batačiće od krilaca. Treći deo krilaca baciti.
2. Sve sastojke za marinadu staviti u, odgovarajuću, posudu i spojiti.
3. Krilca i batačiće staviti u dublju vanglicu, preliti sa, pripremljenom, marinadom i, dobro, rukom izmešati. Poklopiti i ostaviti u frižider, jedan sat.
4. Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni. Veliki pleh, od el. šporeta, obložiti pek papirom. Pek papir premazati uljem. Preko poređati batačiće i krilca. Malom kašičicom, preko svakog parčeta mesa rasporediti pola, od ostatka, marinade. Posuti meso susamom i staviti da se peče.
5. Posle pola sata izvaditi pleh iz rerne i meso preokrenuti. Preliti ga sa ostatkom marinade, posuti susamom i vratiti u rernu, da se i druga strana mesa zarumeni.
6. Poslužiti, topla, pileća krilca, uz prilog, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар