Странице

петак, 09. јун 2017.

Piletina sa majoranom

Potrebno je:

  • 3 pileća bataka sa karabatakom

Začini:

  • 2 kašičice sušenog majorana
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica sušenog celerovog lista
  • 2 kašičice slatke aleve paprike
  • 1 kašičica ljute aleve paprike
  • 1/2 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
  • 2 kašičice suvog biljnog začina

Priprema:

1. Pileće meso otkostiti, pa svako parče podeliti na pola.
2. Navedene začine staviti u dublju činiju i dobro ih promešati, da bi se začini sjedinili.
3. Svako parče mesa, sa jedne i sa druge strane, obilno posuti začinima, složiti ih, u odgovarajuću posudu i ostaviti u frižider, najmanje dva sata.
4. Rernu ugrejati na 200 stepeni. U plehu, u kome će se peći meso, sipati ulje. Količina ulja je kao za svako pečenje mesa, što zavisi i od veličine pleha. Poređati meso u pleh, preko, kašičicom, preliti svako parče sa malo ulja i staviti da se peče.
5. Kada gornja strana porumeni, izvaditi pleh, preokrenuti meso i vratiti da porumeni i donja stana mesa. Poslužiti uz prilog i salatu, po ukusu.

Нема коментара:

Постави коментар