Странице

четвртак, 29. јун 2017.

Šampinjoni sa ljutenicom

Potrebno je:

  • 1/2 kg šampinjona
  • 300 g svinjskog mesa
  • 300 g ljutenice
  • 1 struk mladog, belog luka
  • 1 čaša kisele pavlake (od 180 g)
  • so
  • ulje

Priprema:

1. Pečurke iseći na sitne kockice. Svinjsko meso iseći na kocke, a beli luk, sitno, iseckati.
2. Na zagrejano ulje staviti meso da se dinsta. Isprženo meso, rešetkastom, kašikom izvaditi u tanjir. Držati na toplom (na šporetu).
3. U istu masnoću staviti iseckane šampinjone, kao i, iseckan, mladi beli luk. Dinstati dok ne ispari voda, koju su pečurke pustile.
4. Zatim ubaciti ljutenicu i isprženo meso, dobro promešati i ostaviti da se krčka 1-2 minuta. Posoliti po ukusu, pa dodati kiselu pavlaku.
5. Promešati da se pavlaka sjedini sa ostalim sastojcima. Čim se pavlaka rastopi, skloniti sa vatre i poslužiti.
6. Potreban je, još samo, domači hleb i, verujte, neće te moći da se zaustavite...

Нема коментара:

Постави коментар