Странице

четвртак, 01. јун 2017.

Svinjsko meso sa povrćem - iz rerne

Potrebno je:

  • 600 g svinjskog mesa od buta
  • 200 g šampinjona
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 1 kašika senfa
  • 70 g majoneza
  • 3 kašike pasiranog paradajza
  • 200 ml belog vina
  • 3 kašike prezli
  • 1 kašičica crvenog bibera
  • 1/2 kašičice crnog bibera
  • 1 paradajz
  • 50 ml ulja
  • suvi biljni začin
  • po ukusu beli luk

Priprema:

1. Meso iseći na krupnije kocke, crni luk iseći na rebarca, beli luk sitno iseckati, šargarepu iseći na krugove, paradajz oljuštiti i iseći na kockice, a šampinjone iseći na deblje listiće.
2. Meso staviti u dublju posudu, pa ga posuti sa crvenim i crnim biberom (mlevenim), kao i suvim biljnim začinom, po ukusu. Dodati senf, pa dobro izmešati.
3. Iseckano povrće staviti u vanglicu i posuti sa crnim biberom i suvim biljnim začinom, po ukusu.
4. Dodati pripremljeno meso, dobro promešati, pa izručiti u pleh, u koji se sipa 50 ml ulja. Sipati i 150 ml belog vina. Prekriti alu folijom i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni, pola sata.
5. Posle pola sata izvaditi pleh sa jelom, skloniti foliju i preliti ga mešavinom majoneza, ostatka belog vina i pasiranog paradajza. Ponovo pokriti folijom, izbockati je na nekoliko mesta čačkalicom, i vratiti u rernu, još pola sata.
6. Zatim izvaditi jelo, skloniti foliju, posuti sa prezlama i vratiti da se malo zapeče.
7. Poslužiti sa prilogom, po želji.

Нема коментара:

Постави коментар