Странице

недеља, 04. јун 2017.

Voćna keks torta sa kesten pireom

Kora:

  • 250 g kesten pirea
  • 200 ml slatke pavlake
  • 4 kašike šećera u prahu

Fil:

  • 300 g mlevene plazme
  • 300 g izdrobljene plazme
  • 1/2 l jogurta
  • 10 kašika šećera u prahu
  • 500 g višanja

Za dekoraciju:

  • 1 kesica šlag pene

Priprema:

1. Odmrznuti kesten pire i razbiti ga mikserom (ako kesten pire nema ukus ruma dodati dve kašike ruma). Posebno umutiti slatku pavlaku, uz dodavanje šećera u prahu. U umućeni kesten pire dodati slatku pavlaku i, dobro, umutiti.
2. Uzeti obruč kalupa za torte, vel. 26cm, pa ga obložiti providnom folijom. Obruč staviti na tacnu za tortu. Unutar obruča izručiti smesu sa kesten pireom i, kašikom, formiratii koru.
3. U dublju posudu staviti mlevenu i izdrobljenu plazmu. Dodati šećer u prahu i izmešati. Zatim preliti sa jogurtom i, kašikom, dobro izmešati. Dodati očišćene i, dobro, isceđene višnje. Još jedanput promešati.
4. Kašikom stavljati, deo po deo, fila i, ravnomerno, ga rasporediti preko kore (navucite na ruku kesu od zamrzivača i, bez problema će te rasporediti fil, da vam se ne lepi za ruku).
5. Šlag penu umutiti prema uputstvu sa pakovanja. Umućenu šlag penu naneti preko fila i tortu ostaviti u frižider, najmanje 4-5 sati.
6. Zatim izvaditi tortu iz frižidera, skloniti obruč, kao i providnu foliju. Isečite jedno veliko parče (za svoju dušu) i uživajte u ukusu.

Нема коментара:

Постави коментар