Странице

понедељак, 03. јул 2017.

Gurmanske pljeskavice

Potrebno je:

  • 600 g mešanog mlevenog mesa
  • 100 g mesnate dimljene slanine
  • 100 g kačkavalja
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 kašičice kima
  • 1/2 kašičice origana
  • 1,5 kašičica ljutog, crvenog bibera
  • 2 kašičice slatke aleve paprike
  • suvi biljni začina

Priprema:

1. U dublju posudu staviti meso ( mešavina svinjskog i junećeg), pa dodati sitno iseckani crni i beli luk. Kačkavalj i slaninicu iseckati na male kockice i ubaciti u meso. Dodati kim, origano, ljuti biber, alevu papriku i suvi biljni začin (po ukusu).
2. Pripremljenu smesu, dobro, rukom izmesiti. Nauljenim rukama praviti pljeskavice, poređati ih u odgovarajuću posudu i ostaviti u frižider, na jedan sat.
3. Zatim izvaditi pljeskavice iz frižidera i ostaviti ih na sobnoj temperaturi, dok se ne ugreje gril tiganj, u koji se stavi vrlo malo ulja. Pržiti pljeskavice, na srednjoj temperaturi, dok lepo ne porumene, sa obe strane.
4. Pljeskavice vaditi u dublju posudu i preko svakog reda posuti iseckani crni luk.

Нема коментара:

Постави коментар