Странице

понедељак, 03. јул 2017.

Kolač sa breskvama

Potrebno je:

  • 260 g brašna
  • 200 g šećera
  • 4 jajeta
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mleka
  • 130 g rastopljene čokolade
  • 30 g kakaoa
  • 50 ml amareto likera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 600 g breskvi

Priprema:

1. Odvojiti belanca od žumanaca. U dublju posudu staviti belanca i, uz postepeno dodavanje šećera, umutiti u čvrsti šam. Dodavati jedno, po jedno žumance i mutiti, da se dobije kremasta smesa.
2. U umućena jaja dodati mleko i ulje, pa sjediniti smesu. Čokoladu rastopiti na pari, prohladiti i dodati, zajedno, sa likerom (u nedostatku amareto likera dodati rum). Na kraju dodati mešavinu brašna, kakaoa i praška za pecivo. Mikserom (najmanjom brzinom) dobro sjediniti sastojke.
3. Breskve oljuštiti i iseći na kocke. Isečene breskve ubaciti u testo i kašikom promešati.
4. Uzeti pleh, vel. 35x20cm i dno obložiti pek papirom a stranice premazati uljem. U pripremljeni pleh sipati testo sa breskvama i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 160 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар