Странице

петак, 07. јул 2017.

Punjena pohovana paprika

Potrebno je:

  • 8 većih, pečenih, paprika
  • 200 g suhomesnatog (po izboru)
  • 200 g kačkavalja
  • so

Smesa za pohovanje:

  • 2 jajeta
  • brašno
  • prezle

Ostalo:

  • ulje

Priprema:

1. Pečene paprike očistiti i, pažljivo, skloniti dršku i semenke. Posoliti ih, po ukusu, i staviti u četku, oko jedan sat, da se ocede (ja sam koristila, poslednje pakovanje, paprika iz zamrzivača, pa mi je trebalo više vremena da se ocede).
2. Suhomesnato (ja sam koristila stišnjenu šunku) tanko iseći, kao i kačkavalj. U oceđene paprike staviti, prvo, parče kačkavalja, pa parče suhomesnatog. Uraditi to pažljivo, da vam se paprike što manje pocepaju.
3. Smesu za pohovanje rasporediti u tri tanjira. U jedan tanjir razbiti jaja, u drugi staviti brašno, a u treći prezle. Spremljene paprike prvo uvaljati u brašno, zatim u jaja i, na kraju, u prezle.
4. U tiganj sipati ulje, oko 1cm visine, i staviti ga da se zagreje. Na zagrejano ulje stavljati paprike i pržiti ih, na srednjoj temperaturi. Kada jedna strana paprika porumeni, okrenuti ih, da se i druga strana isprži.
5. Pržene paprike vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće. Poslužiti ih uz sveži paradajz, kao salatu.

Нема коментара:

Постави коментар