Странице

субота, 15. јул 2017.

Šne nokle

Potrebno je:

  • 6 belanaca
  • 1 l mleka
  • 100 g šećera

Krem:

  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 1 kašika griza

Priprema:

1. Mleko, sa šećerom, staviti u odgovarajuću, dublju, posudu i staviti da provri. Belanca umutiti u čvrsti šam. Treba toliko čvrsto da ih umutite, da kada preokrenete vanglicu, belanca ostaju čvrsta, ne pomeraju se.
2. Kada mleko prokuva smanjiti temperaturu, samo da blago vri. Kašikom uzimati umućeni šne i spuštati ga u mleko, koje vri. Pustiti da se nokle kuvaju jedan minut, preokrenuti ih i ostaviti ih, još jedan minut.
3. Kuvane nokle, rešetkastom kašikom, vaditi u odgovarajuću posudu (ili ih, odmah, rasporediti u činijice).
4. Fil: Umutiti čvrsto žumanca, sa šećerom, da pobele. Dodati griz i sjediniti. Polako sipati vrelo mleko, u kome su se kuvale nokle, uz neprestano mućenje. Zatim vratiti posudu da mlekom i žumancima na šporet i uz, neprestano, mešanje (žicom za mućenje) skuvati krem.
5. Skuvani krem preliti preko šne nokli i ostaviti da se prohlade, na sobnoj temperaturi, pa šne nokle ostaviti u frižider, da se potpuno, ohladie.

Нема коментара:

Постави коментар