Странице

понедељак, 31. јул 2017.

Torta sa malinama

Potrebno je:

  • 400 g plazma keksa
  • 4 čaše kisele pavlake
  • 300 g krem šlaga od vanile
  • 300 g belog krem šlaga
  • 160 g šećera u prahu
  • 450 g malina
  • mleko
  • ekstrat od maline

Priprema:

1. Keks podeli na dva dela. Od jedne polovine keksa formirati koru (keks prethodno potopiti u toplo mleko). Dve kisele pavlake stavi u dublji tanjir, dodati 80 g šećera u prahu i viljuškom, pažljivo, promešati, da se mase sjedine. Ne mešati puno da se pavlaka ne razmekša mnogo. Umućenu pavlaku naneti na formiranu koru od keksa. Preko pavlake stavi polovinu iseckanog voća (ostaviti malo voća za ukrašavanje). Zatim umutiti čvrsto krem šlag od vanile i naneti preko voća. Poravnati.
2. Sada sledi isti postupak kao i u prvom slaganju. Znači, preko šlag krema od vanile ređamo drugu polovinu keksa, pa preostale dve kisele pavlake sa šećerom, voće i preko staviti beli krem šlag, umućen sa malo ekstrata od maline. Ukrasiti po želji.

Нема коментара:

Постави коментар