Странице

недеља, 06. август 2017.

Bakin kolač

Potrebno je:

  • 5 jajeta
  • 200 g šećera
  • 250 ml ulja
  • 1/2 l mleka
  • 1/2 kg brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema:

1. Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca staviti u dublju vanglicu i, uz postepeno dodavanje šećera, čvrsto umutiti. Dodati žumanca i umutiti, da se dobije penasta smesa. Dodati ulje i mleko, pa sjediniti. Na kraju ubaciti mešavinu brašna i praška za pecivo.
2. Kalup za bakin kolač, dobro, zagrejati. Na sredinu kalupa stavljati po jednu, punu, kutlaču, umućene smese. Bakin kolač peći 4-5 minuta.

2 коментара:

  1. Divan i jedinstven -Bakin kolac- spremam se i ja da ga napravim, jer ga svi obozavamo i moze dugo da traje.Pozdravljam te draga Verice !

    ОдговориИзбриши