Странице

субота, 12. август 2017.

Pileća bajadera

Potrebno je:

  • 1,5 kg belog pilećeg mesa
  • 300 g suvog vrata
  • 300 g dimljene slanine
  • 300 g kačkavalja
  • senf
  • beli luk u prahu
  • so
  • 4 jajeta
  • 2 kisele pavlake

Priprema:

1. Belo meso iseći na tanke šnicle. Tanko iseći i slaninu i suvi vrat. U dobro podmazan pleh poređati jedan red pilećih šnicli. Posoliti vrlo malo (vodeći računa koliko su slani suvi vrat i slanina). Premazati meso senfom i posuti ga belim lukom. Preko narendati kačkavalj. Preko kačkavalja staviti suvi vrat, pa i njega premazati senfom. Preko senfa narendati kačkavalj. Sad staviti red slanine i ponoviti postupak sa senfom i kačkavaljem. Još jedanput ponoviti stavljanje pilećih šnicli, suvog vrata i slanine. Posle drugog reda stavljanja mesa, umutiti jaja i kiselu pavlaku pa preliti preko jela. Staviti da se peče na 190 stepeni (ne pokrivati jelo folijom). Peći dok jelo ne dobije lepu rumenu boju. Pečeno izvaditi, malo prohladiti i iseći na kocke.

Нема коментара:

Постави коментар