Странице

понедељак, 17. јул 2017.

Čizkejk sa borovnicama i kokos kremom

Kora:

  • 200 g mlevene plazme
  • 80 g voćnog muslija
  • 80 g rastopljenog maslaca (ili margarina)
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 100 ml mleka

Fil 1:

  • 250 ml slatke pavlake
  • 1 čaša kisele pavlake (180 g)
  • 200 g borovnica
  • 370 g kokos krema (1 konzerva)
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 kesica želatina

Fil 2:

  • 100 g borovnica
  • 150 ml vode
  • 80 g šećera
  • 1 kesica pudinga, sa ukusom slatke pavlake
  • 100 ml vode

Priprema :

1.Moj mlađi sin otišao da kupi kokos mleko (da proba kakav je ukus), a doneo kući kokos krem, za kolače. I, šta sledi - mama je smislila, ovaj, čizkejk. Mogu vam reći da je odlična kombinacija kokosa i borovnica...
2. Kora: U vanglicu staviti mlevenu plazmu, dodati šećer u prahu, voćni musli, rastopljeni maslac (margarin) i mleko. Sjediniti sve sastojke, rukom.
3. Obruč kalupa za torte, vel. 24cm, obložiti providnom folijom, pa ga staviti na tacnu, za tortu. Unutar kalupa izručiti smesu sa keksom i, rukom, formirati koru.
4. Fil 1: U, dublju, odgovarajuću posudu umutiti slatku pavlaku, sa dodatkom šećera u prahu. Dodati kiselu pavlaku i sjediniti. Zatim ubaciti kokos krem i, mikserom, umutiti. Želatin pripremiti prema uputstvu sa pakovanja, dodati ga u fil i umutiti. Na kraju ubaciti borovnice i, kašikom, promešati.
5. Pripremljeni fil sipati preko kore, poravnati i ostaviti u zamrzivač (da bi se brže stegao), oko dva sata.
6. Fil 2: Borovnice staviti u, odgovarajuću, posudu, dodati 150 ml vode i šećer, pa staviti na vatru. Kada provri, smanjiti temperaturu i, na tihoj temperaturi, kuvati 10 minuta. Puding razmutiti sa 100 ml vode, dodati u borovnice i kuvati da se zgusne.
7. Skuvani krem skloniti sa vatre i ostaviti pet minuta da se prohladi, uz povremeno mešanje. Kada se beli fil stegao izvaditi kalup iz zamrzivača i staviti preko fil sa pudingom. Poravnati i čizkejk ostaviti u frižider, preko noći.
8. Narednog dana skloniti obruč, sa providnom folijom, iseći veeeće parče, za sebe, i uživajte...