Странице

среда, 22. јун 2016.

Lek protiv holesterola

Potrebno je:

  • 600 g limuna
  • 60 g domaćeg belog luka
  • 2 l vode

...i još:

  • 1/2 kesice (10 g) sode bikarbone
  • voda

Priprema

1. Limun potopiti u vodu, u kojoj je rastvorena soda bikarbona, i ostaviti da odstoji, najmanje 5-6 sati. Zatim limun izvaditi iz rastvora sa sodom i isprati ga pod mlazom hladne vode.
2. Limun iseći na četvrtine, sa korom, i staviti ga u dublju posudu. Beli luk ne ljuštiti, samo svaki čen pritisnuti viljuškom da pukne, pa ga dodati isečenom limunu. Naliti sa 2 l hladne vode i staviti na šporet (poklopljeno), samo da provri.
3. Čim provri skloniti ga sa šporeta i ostaviti da odstoji 12 sati, na sobnoj temperaturi. Zatim ga procediti kroz cetku za čaj i sipati u staklene flaše, koje treba držati u frižideru.
4. Svako jutro treba popiti po 100 ml, pre doručka (na prazan želudac). Ne pije se odjedanput, nego u nekoliko gutljaja.
5. Kada se potroši napravljena količina napraviti pauzu od 7 dana, pa ponoviti. Ponovo napraviti pauzu od 7 dana i, još jedanput, ponoviti. Znači tri puta praviti, sa pauzama (između) od po 7 dana.
6. Posle ovog tretmana sigurno se holesterol dovodi u normalnim granicama. Meni je ovaj recept dao prijatelj, koji je imao holesterol i preko 12 jedinica (duplo više od normalnog). Posle ispijenog leka holesterol mu je normalne vrednosti. 

Нема коментара:

Постави коментар