Странице

понедељак, 11. фебруар 2019.

Svinjski vrat sa kajmakom

Potrebno je:

  • 4 deblje šnicle svinjskog vrata
  • 4 kašičice senfa
  • 2 kašičice đumbira u prahu
  • 2 kašičice belog luka u prahu
  • 200 g kajmaka
  • aleva tucana paprika
  • biber
  • gril začin za svinjsko meso
  • ulje

... i još:

  • 800 g krompira
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 1 kašičica bibera sa dodatkom limuna

Priprema:

1. Svako parče mesa, s obe strane, posuti gril začinom za svinjsko meso, premazati senfom, posuti đumbirom i belim lukom u prahu. Zatim tucanu, ljutu, papriku (ko ne voli ljutu papriku neka doda slatku) i biber posuti po ukusu. Meso ostaviti na stranu, dok se spremi krompir.
2. Krompir očistiti i iseći na osmine. Isečeni krompir staviti u dublju posudu i posuti ga suvim biljnim začinom i biberom sa dodatkom limuna. Promešati.
3. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni. Uzeti pekač (ili odgovarajuću posudu koja može u rernu), premazati ga uljem i izručiti isečeni krompir. Preko krompira poređati meso. Preko svakog parčeta mesa, ravnomerno, rasporediti kajmak. Jelo preliti sa 100 ml ulja. Vrelu vodu sipati da bude 1cm ispod mesa. Poklopiti pekač (ili posudu prekriti alu folijom) i staviti da se peče - 1,5 sat.
4. Zatim izvaditi pekač, skloniti poklopac, preokrenuti meso i vratiti da se jelo zapeče. Poslužiti sa salatom, po ukusu.

2 коментара:

  1. Ko bi ovome odoleo?Čista desetka.Svaka čast draga moja Verice.Ljubim te.Srdačan pozdrav od moje porodice i mene

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala mila moja... Molim te, mila moja, podseti me da li smo i prijatelji na fb?

    ОдговориИзбриши